Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ;

Η έννοια της ομορφιάς είναι μία καθαρά υποκειμενική υπόθεση και τα πρότυπα της αλλάζουν από εποχή σε εποχή. Η ερώτηση - νιώθετε όμορφες; - επιδέχεται μόνο δύο απαντήσεις: ναι ή όχι.
Πόσο οικείες σάς είναι οι φράσεις:
  • είμαι χοντρή
  • το σώμα μου είναι χάλια
  • τα μαλλιά μου είναι άσχιμα
  • έχω κυτταρίτιδα
  • το στήθος μου είναι μικρό κ.α.
Κάποιες από αυτές ή άλλες παρόμοιες φράσεις τις έχετε χρησιμοποιήσει και εσείς για να περιγράψετε το σώμα σας.
Όσο περισσότερο τις πιστευτέ και όσο πιο συχνά τις λέτε, τόσο επιβαρύνουν την ψυχολογική σας κατάσταση. Ηρεμήστε και ξανασκεφτείτε!
Κατανοήστε ότι το σχήμα, οι διαστάσεις και οι όποιες ατέλειες σας είναι η ανατομική σας ιδιαιτερότητα που σας κάνει ένα ξεχωριστό άτομο, με τη δική του χαρακτηριστική και μοναδική μορφή.
Το διαφορετικό είναι το όμορφο και αυτό που νομίζετε εσείς ως ατέλεια μπορεί να είναι από τα πλέον ελκυστικά σημεία του σώματος σας.
Πάψτε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με μοντέλα που δεν είναι ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς.
Νιώστε όμορφη και επιθυμητή και μην επιτρέπετε σε κανέναν να σος επηρεάζει με επιτιμητικά σχόλια.
Υπάρχουν στοιχεία του σώματος σας που μπορείτε αν σλλάξετε και άλλα που δεν μπορείτε. Οι μόνες φυσικές παρεμβάσεις που μπορείτε να κάνετε αφορούν το σωματικό σας βάρος και λίπος, τις διαστάσεις σας και τη λειτουργικότητα του μυϊκού συστήματος και της επιδερμίδας σας.
Αποδεχθείτε, πριν επιχειρήσετε οτιδήποτε, πρώτα το σώμα σας όπως είναι τώρα, συμφιλιωθείτε μαζί του και αγαπήστε πραγματικά το κάθε ξεχωριστό κομμάτι του.
Αρχίστε να τρώτε πιο σωστά και υγιεινά, αυξήστε τις σωματικές σας δραστηριότητες, βάλτε τη γυμναστική στο καθημερινό σας πρόγραμμα, περιποιηθείτε την εξωτερική σας εμφάνιση, περιορίστε τη συναισθηματικη σας φόρτιση βρίσκοντας αγχολυτικές διεξόδουε εκτόνωσης και αποφύγετε οτιδήποτε διαταράσσει την ηρεμία σας και βλάπτει την ψυχική υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου