- Τρώτε καθημερινά μεγάλη ποικιλία τροφών, προσέχοντας την ποιότητα τους και χωρίς να υπερβάλλετε στην ποσότητα τους.
- Πρέπει να τρώτε μετρημένα, κάνοντας 3 μικρά γεύματα και τουλάχιστον 1-2 μικρότερα ως κολατσιό αντί τα συνήθη 2 ή 3 μεγάλα.
- Ακολουθήστε ένα διαιτολόγιο με λιγότερο κρέας αλλά με ποιοτικές εναλλακτικές πρωτεϊνες: ασπράδια αβγών, ψάρια, θαλασσινά, γαλακτοκομικά, σόγια, φασόλια.
- Για την πρόσληψη διατροφικού λίπους βασιστε στο ελαιόλαδο, το λινέλαιο και τα λίπη από τα ψάρια. Αποφύγετε τηγανητά, πλήρη γαλακτοκομικά, κρόκους αβγών.
- Μειώστε τις άχρηστες τροφές, όπως τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα πτοϊόντα με ζάχαρη, τα τηγανητά, τις τροφές με πολύ λίπος, αλάτι και συντηρητικά και τα "γρήγορα φαγητά"
- Καταναλώστε αρκετές φυτικές ίνες, αλλά χωρίς υπερβολή. Βασιστείτε στα φρέσκα και τα αποξηραμένα φρούτα, στα όσ[ρια, στο ψωμί ολικής αλέσεως, τα χόρτα, τα λαχανικά.
- Μην ξεχνάτε τις τροφές που σας δίνουν ασβέστιο, σίδηρο και φολικό οξύ, όπως τα άπαχα γαλακτοκομικά, τα ψάρια, οι φακές, τα σκουρόχρωμα λαχανικά και οι ανάλατες ελιές.
- Πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού και παράλληλα περιορίστε τα αλκοολούχα ποτά, τα αναψυκτικά, τους τυποποιημένους σακχαρούχους χυμούς και τους καφέδες.
Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου