Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ

Αν το πρόβλημα σας είναι τα περιττά κιλά, φροντίστε να τα χάσετε με "δίαιτα" και γυμναστική. Λέγοντας όμως "δίαιτα" εννοούμε έναν τρόπο διατροφής που να σας ταιριάζει και να μπορεί να γίνει τρόπος ζωής και όχι μία "δίαιτα-αστραπή" με την οποία θα ξεφορτωθείτε γρήγορα κάποια κιλά. Χάνοντας γρήγορα κιλά, το δέρμα σας θα χαλαρώσει, θα χάσετε περισσότερο μυϊκό ιστό και ωερό παρά λίπος και τα κιλά ίσως "φύγουν" από εκεί που δεν θέλετε ( π.χ. περισσότερα από το στήθος παρά από τους γοφούς).
Το αδυνάτισμα με ακραίες δίαιτες δεν εγγυάται τη σταθεροποίηση του καινούριου σας βάρους, αντίθετα, αυξάνει τις πιθανότητες να ξαναβάλετε σε σύντομο διάστημα τα χαμένα κιλά.
Τι μπορείτε να κάνετε;
  • Ξεκινήστε με ένα πλήρες ιατρικό τσεκάπ, για να διαπιστωθεί ποια είναι η κατάσταση της θγείας σας και αν έχετε κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Αν όλα είναι εωτάξει......
  • Αναζητήστε τα πιθανά αίτια του προβληματός σας: Κάνετε καθιστική ζωή; Έχετε μειωμένες κινητηκές δραστηριότητες; Τρώτε πολλά λίπη; Τρώτε συχνά έξω ή απέξω; Τρώτε περισσότερο το βράδυ; Πίνετε αλκοόλ; Στερείστε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά;
  • Ζυγιστείτε, μετρήστε τις διαστάσεις σας, κάντε λιπομέτρηση και βγάλτε ολόσωμες φωτογραφίες σας.
  • Βάλτε συγκεκριμένους ρεαλιστικούς στόχους. Μην πείτε ότι πρέπει να χάσετε 5, 10 ή περισσότερα κιλά. Θέσετε ως στόχο να χάσετε τα πρώτα 2-3 κιλά, ύστερα τα επόμενα 2-3, και συνεχίστε με αυτή την τακτική, δηλαδή μικρούς, εφικτούς στόχους που όταν τους πετυχαίνετε θα θέτετε καινούριους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου