Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ

Εισαγωγή

Πάνω από 90% του ανδρικού πληθυσμού ξυρίζετε κάθε μέρα. Αυτή η διαδικασία παραμελείται και γίνεται ανακριβής από τη μεγάλη πλειοψηφία των αντρών. Πάρα πολύ συχνά το αποτέλεσμα ενός κακού ξυρίσματος είναι κοψίματα, εγκαύματα, ερεθίσματα του δέρματος και ξηροδερμία. Το υγρό ξύρισμα, όταν γίνεται σωστά, πιστεύουμε ότι θα κάνει έναν άντρα να έχει καλή εμφάνιση της επιδερμίδας και να αισθάνεται καλύτερα κάθε πρωί.
Τα οφέλη ενός καλού υγρού ξυρίσματος είναι πολλά. Για τους έφηβους που μόλις ξεκινάνε, η μέθοδος αυτή τους δίνει το πιο βάθη, πιο άνετο ξύρισμα που διαρκεί όλη μέρα. Απολεπίζει το δέρμα (που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα ) και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνεύσει. Η διαδικασία aftershave αποκαθιστά την υγρασία του δέρματος και λειάνει την επιφάνια του. Ελπίζουμε με τη μέθοδο υγρού ξυρίσματος θα απολαμβάνετε το πιθανό καλύτερο ξύρισμα!

Ξυρίζεστε σωστά;

Το νερό είναι μια από τις σημαντικότερες πτυχές του ξυρίσματος. Αυτό δεν πρόκειται να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη για ένα υψηλής ποιότητας έλαιο προ-ξυρίσματος, μια κρέμα ξυρίσματος, ένα ξυράφι, μια βούρτσα και ένα aftershave προϊόν. Υπάρχουν δύο σημαντικοί στόχοι για την ενυδάτωση στη διαδικασία ξυρίσματος. Ο πρώτος είναι να προετοιμάσει το δέρμα πριν το ξύρισμα και ο δεύτερος είναι "να ενεργοποιήσει" τη κρέμα ξυρίσματος που κάνει το πιο βαθύ και άνετο ξύρισμα.

Βήμα 1: Προετοιμασία
Το κλειδί για ένα τέλειο ξύρισμα είναι να προετοιμαστεί το δέρμα σας πριν ξυριστεί. Εάν είναι δυνατόν, ξυριστείτε κατά τη διάρκεια ή μετά από ενός ζεστό ντους, ή εφαρμόστε μια ζεστή, υγρή πετσέτα στο πρόσωπο για περίπου 2 λεπτά πριν ξυριστείτε. Αυτό μαλακώνει τα γενιά. Τα μουστάκια είναι εξαιρετικά σκληρά για τη λεπίδα και είναι η αρχική αιτία για τη σύντομη διάρκεια ζωή των λεπίδων. Τα μουστάκια σας είναι πιο σκληρά από την άκρη της λεπίδας. Όταν δεν τους προετοιμάζετε καλά για ένα ξύρισμα, δημιουργούν τις ατέλειες στην άκρη της λεπίδας που την καθιστούν πολύ θαμπή. Μια θαμπή λεπίδα είναι η αρχική αιτία για τα κοψίματα και τους ερεθισμούς του δέρματος . Για τους άντρες με το ευαίσθητο δέρμα ή τα παχιά γενιά συστήνουμε το λαδί pre-shave. Το ενεργητικό λάδι όχι μόνο αναζωογονεί τις αισθήσεις, αλλά ρυθμίζει και ενυδατώνει το δέρμα και τη γενειάδα σας, αυξάνει τη δυνατότητα ολίσθησης ξυραφιών.


Βήμα 2: Ενεργοποίηση
Χρησιμοποιήστε μια κρέμα ξυρίσματος βασισμένη σε γλυκερίνη ή ένα σαπούνι ξυρίσματος που κάνει αφρό με το νερό. Αποφεύγετε να αγοράζετε τα προϊόντα που περιέχουν το benzocaine ή τη μέντα. Αυτά τα συστατικά κλείνουν τους πόρους και σκληραίνουν τα γένια σας. Χρησιμοποιήστε την κρέμα ξυρίσματος λιτά. Όπως αναφέραμε πριν, η κρέμα ξυρίσματός λειτουργεί καλύτερα με αρκετή ποσότητα νερού. Το ύδωρ αναμειγνύετε με τα συστατικά για να δημιουργήσει πλούσιο αφρό.


Βήμα 3: Εφαρμογή
Η κρέμα ξυρίσματος μπορεί να εφαρμοστεί με τα δάχτυλα, αν και με τη βούρτσα ο αφρός απλώνεται καλύτερα και ευκολότερα. Άλλα οφέλη της βούρτσας είναι ότι απολεπίζει το δέρμα και ανυψώνει τα μουστάκια έτσι είναι έτοιμα να ξυριστούν. Ο πιο λεπτομερής να αφρίσει επεξεργάζεται όσο καλύτερο το ξύρισμα. Χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα κρέμας ξυρίσματος και κάντε μασάζ πάνω στο υγρό δέρμα με την κυκλική κίνηση της βούρτσας. Εάν δεν έχετε μια βούρτσα, τοποθετήστε την κρέμα ξυρίσματος στην παλάμη του χεριού σας, και ανακατέψτε το μίγμα με το νερό με το άλλο χέρι σας. Κατόπιν εφαρμόστε την κρέμα ξυρίσματος στο πρόσωπο με τα δάχτυλά σας χρησιμοποιώντας κυκλικές κίνησης.


Βήμα 4: Ξύρισμα
Χρησιμοποιήστε μια καλή λεπίδα με μια λαβή που προσφέρει το βάρος και την ισορροπία για τον καλύτερο έλεγχο. Τα ξυράφια σχεδιάζονται προσεκτικά για τη βελτιώσει της απόδοσης. Θυμηθείτε ότι μια θαμπή λεπίδα είναι μια κύρια αιτία για τα κοψίματα και του ερεθισμούς! Χρησιμοποιώντας ένα ευθύ ξυράφι είναι μια τέχνη και, όταν γίνεται σωστά, δίνει ένα απίστευτο βαθύ ξύρισμα. Σήμερα, η τεχνολογία λεπίδων είναι τόσο προηγμένη που είναι εύκολο να βρεθούν οι κατάλληλες λεπίδες που είναι ασφαλείς.
Συστήνουμε να ξυρίζεστε με τη φόρα που μεγαλώνουν οι τρίχες αλλά όχι κόντρα. Το ξύρισμα κόντρα στη φόρα είναι μια σημαντική αιτία του ερεθισμού του δέρματος. Μερικοί άντρες διαπίστωσαν ότι μπορούν να ξυριστούν κόντρα, αλλά πρώτα πρέπει να ξυριστούν με τη φόρα που μεγαλώνει η τρίχα. Γλιστρήστε το ξυράφι στο δέρμα, κρατώντας το δέρμα τεντωμένο με το ελεύθερο χέρι. Κρατήστε το ξυράφι καλά ξεπλυμένο. Κάντε επανάληψη εάν είναι απαραίτητο.


Βήμα 5: Συνέχεια
Θέλουμε να τονίσουμε ότι η συνεχεία είναι μια διαδικασία, όχι μόνο το προϊόν. Μετά από ξύρισμα, εφαρμόστε το κρύο νερό στο πρόσωπο για να κλείσετε τους πόρους, έπειτα κτυπάτε το δέρμα ελαφρά μέχρι να στέγνωση. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήστε ένα aftershave προϊόν για να ενυδατώσετε και απολυμάνετε το δέρμα.



Προσοχή στης βούρτσες και τα ξυραφιά
Ξεπλένετε καλά τη βούρτσα και το ξυράφι σας μετά από κάθε χρήση. Τινάξτε όλο το νερό από τη βούρτσα, έτσι στεγνώνει εύκολα και γρήγορα. Κρεμάστε τη βούρτσα ανάποδα για να αποτρέψετε την διαρροή υγρασίας στη βάση της βούρτσας. Αντικαταστήστε τη λεπίδα μόλις αρχίζει να τραβά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου