Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ


Σπάνια προκαλούνται σοβαρά προβλήματα υγείας από τη χρήση των καλλυντικών. Συνήθως τα προβλήματα συνδέονται με τη χρήση συγκεκριμένων προϊόντων. Για παράδειγμα, το σπρέι μαλλιών (η γνωστή λακ), μέχρι να στεγνώσει τελείως, μπορεί να αναφλεγεί και να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα. Έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και θάνατοι από εγκαύματα, που προκλήθηκαν από ανάφλεξη σπρέι μαλλιών. Επίσης, έχουν αναφερθεί σοβαρές καταστροφές πνευμόνων από εισπνοή του σπρέι ή διαφόρων καλλυντικών, που έχουν μορφή σκόνης.

Ο πιο συνηθισμένος τραυματισμός από καλλυντικά, προέρχεται από το γρατσούνισμα των ματιών με το βουρτσάκι της μάσκαρα. Αν ο τραυματισμός δεν θεραπευθεί μπορούν να προκληθούν μολύνσεις στα μάτια. Τέτοιες μολύνσεις μπορούν να προκαλέσουν πληγές στον κερατοειδή, απώλεια βλεφαρίδων, ή ακόμη και τύφλωση. Το άπλωμα του make-up μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα. Το βουρτσάκι ή το σφουγγαράκι, με το οποίο απλώνουμε το make-up, παίρνει από το δέρμα βακτήρια τα οποία μολύνουν τα καλλυντικά, όταν τα τοποθετούμε ξανά μέσα στη συσκευασία. Σε επόμενη χρήση του make-up, μπορεί να προκληθούν μολύνσεις στο δέρμα.

Τα τεχνητά νύχια μπορεί να είναι μια πηγή προβλημάτων, ειδικά, όταν δεν εφαρμοστούν σωστά. Τα τεχνητά νύχια πρέπει να κολληθούν καλά, επειδή κάθε κενό, μεταξύ των φυσικών και των τεχνητών νυχιών, αποτελεί αφετηρία μόλυνσης. Τέτοιες μολύνσεις μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε μόνιμη απώλεια νυχιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου