Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ

Το πρόβλημα: Η συστηματική έκθεση στον ήλιο προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, αυτό που ονομάζουμε φωτογήρανση, καταστρέφοντας τα κύτταρα του στο κατώτερο στρώμα της επιδερμίδας.
Συνέπειες: Το δέρμα, και ιδίως αυτό του προσώπου, που είναι πιο ευαίσθητο και περισσότερο εκτεθειμένο, αρχίζει να παρουσιάζει λεπτές γραμμές, οι οποίες εξελίσσονται σε βαθιές ρυτίδες, γίνεται ξηρό, τραχύ, χαλαρώνει και παρουσιάζει σκουρόχρωμους λεκέδες και κάποιες φορές προκαρκινικές ή καρκινικές βλάβες.
Η λύση: Ο σωστός τρόπος για να προλάβετε τη φωτογήρανση είναι η φωτοπροστασία με τα κατάλληλα προϊόντα. Το απολύτως απαραίτητο είναι μία κρέμα ημέρας που να σας προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA, όσο και από τις UVB.
Επιλογή: Η κρέμα που θα επιλέξετε θα πρέπει να περιέχει ουσίες που λειτουργούν ως φίλτρα κατά των ηλιακών ακτινών και ταυτόχρονα αντιοξειδωτικούς παράγοντες, συστατικά με ευεργετική δράση κατά της γήρανσης της επιδερμίδας και φιλικές ουσίες προς το δέρμα που να σας προσφέρουν απαλότητα, λάμψη και ελαστικότητα.
Συμβουλές: Χρησιμοποιείτε καθημερινά (χειμώνα – καλοκαίρι!) αντιηλιακή κρέμα προσώπου με δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 15. Μην ξεχνάτε το αντιηλιακό σας όταν εκθέτετε το δέρμα σας στον ήλιο, όπως, π. χ., όταν κάνετε υπαίθριο σπορ.
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, Η ΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ, Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου